Deprecated: mysql_connect(): The mysql extension is deprecated and will be removed in the future: use mysqli or PDO instead in /home2/motorcyc/public_html/sknapredak/includes/db.php on line 8
Pojedinačno šahovsko prvenstvo - Sahovski Klub Napredak

Pojedinačno šahovsko prvenstvo


Prosinca 1996. godine u Cazinu održano je seniorsko pojedinačno prvenstvo BiH.
Dragan Glavaš plasirao se na peto mjesto.

01. prosinca 1997. godine u Zenici održano je četvrto seniorsko pojedinačno prvenstvo BiH.
Neven Jakupović dijeli 3. i 4. mjesto, Dragan Glavaš dijeli od 5. do 7. mjesta i Senad Kamberović dijeli od 8. do 13. mjesta. Na prvenstvu su sudjelovala 44 natjecatelja iz jedanaest gradova BiH. Prvak BiH postao je Faruk Bistrić iz ŠK «Bihać».

Ožujka 2000. godine u Živinicama održano je seniorsko pojedinačno prvenstvo BiH.
Damir Bošnjak dijeli od 5. do 8. mjesta.

Prvo pojedinačno prvenstvo Šahovskog saveza Federacije B i H za seniore

U organizaciji Šahovskog saveza Federacije Bosne i Hercegovine u razdoblju od 02.08. do 05.08.2007. godine na Vlašiću kod Travnika je održano “Prvo Senirsko prvenstvo Federacije Bosne i Hercegovine u šahu 2007”. Turnir je održan u Apartmanu “Amna” u tehničkoj organizaciji Omladinskog šahovskog kluba “64” iz Travnika, a pod pokroviteljstvom Općine Travnik. Prvenstvo se igralo po Švicarskom sustavu od 7 kola. Na turniru je nastupilo 62 natjecatelja, a od toga 4 igrača prve ekipe šahovskog kluba “Napredak” Sarajevo i to: Fide-majstor Trkulja Goran, Fide-majstor Bošnjak Damir, Fide-majstor Terzić Ilijas i kadetski vice-prvak BiH Tucaković Mario.

Drugo pojedinačno prvenstvo Šahovskog saveza Federacije B i H za seniore

U organizaciji Šahovskog saveza Federacije Bosne i Hercegovine u razdoblju od 03.10. do 08.10.2008. godine u Tuzli je održano “Drugo pojedinačno prvenstvo Šahovskog saveza Federacije Bosne i Hercegovine za seniore”. Turnir je održan u hotelu “Dom penzionera” u tehničkoj organizaciji Tuzlanskog šahovskog kluba “Sloboda” iz Tuzle. Prvenstvo se igralo po Švicarskom sustavu od 9 kola. Na turniru je nastupilo 35 natjecatelja, a od toga 4 igrača prve ekipe Šahovskog kluba “Napredak” Sarajevo i to: međunarodni majstor Runić Zoran (3. mjesto), fide-majstor Trkulja Goran (8. mjesto), fide-majstor Terzić Ilijas (10. mjesto) i juniorski vice-prvak FBiH Tucaković Mario (13. mjesto). Nakon 9 odigranih kola pobijedio je međunarodni majstor Nurkić Šahbaz iz Tuzle.

Treće pojedinačno prvenstvo Šahovskog saveza Federacije B i H za seniore

U organizaciji Šahovskog saveza Federacije Bosne i Hercegovine u razdoblju od 04.11. do 08.11.2009. godine u Kulen Vakufu je održano “Treće muško seniorsko prvenstvo Šahovskog saveza Federacije Bosne i Hercegovine za 2009. godinu”. Turnir je održan u sali za igru Vatrogasnog doma, u tehničkoj organizaciji Šahovskog saveza Unsko-Sanskog Kantona i šahovskog kluba “Bihać” iz Bihaća, te pod pokroviteljstvom načelnika općine Bihać mr Hamdija Lipovača. Prvenstvo se igralo po Švicarskom sustavu od 7 kola. Na turniru je nastupilo 22 natjecatelja, a među njima i član prve ekipe Šahovskog kluba “Napredak” Sarajevo fide-majstor Trkulja Goran. Nakon 7 odigranih kola Trkulja Goran je osvojio treće mjesto i bronzanu medalju, a na natjecanju je pobijedio velemajstor Dizdarević Emir, šahovski reprezentativac Bosne i Hercegovine.

Četvrto pojedinačno prvenstvo Šahovskog saveza Federacije B i H za seniore

U organizaciji Šahovskog saveza Federacije Bosne i Hercegovine (ŠSFBiH) u razdoblju od 17.11. do 21.11.2010. godine na Vlašiću je održano “Četvrto seniorsko prvenstvo ŠSFBiH u šahu za 2010. godinu”. Turnir je održan u sali za igru Motela “FIS”, u tehničkoj organizaciji Šahovskog saveza Srednjobosanskog Kantona. Prvenstvo se igralo po Švicarskom sustavu od 7 kola. Na prvenstvu je nastupilo 27 natjecatelja, a među njima i članovi prve ekipe Šahovskog kluba “Napredak” Sarajevo fide-majstori Trkulja Goran i Terzić Ilijas. Nakon 7 odigranih kola Trkulja Goran je sa 5 poena osvojio treće mjesto i bronzanu medalju, a na natjecanju je pobijedio i odbranio prošlogodišnju titulu velemajstor Dizdarević Emir, šahovski reprezentativac Bosne i Hercegovine sa 5.5 poena.


Copyright © 2017 SKNapredak.com | Kontakt